понеделник, 11 декември 2017 г.

11 декември – Международен ден на планината

Днес отбелязваме Световния ден на планините!



  Все повече специалисти признават, че планините са уязвими еко системи, имащи глобално значение като източник на по-голямата част от световните запаси на прясна вода. В планините е съсредоточено биологичното разнообразие и те са едно от най-популярните места за почивка. Те са и своеобразен ресурс на културно многообразие, знания и културно и природно наследство. През 2003 г. генералната асамблея на ООН фокусира вниманието към проблемите на развитието на планинските райони, важността им, както и за необходимостта от оказване на помощ и разбиране на хората, живеещи в планините.

Юндола - село, разположено между планините Рила и Родопи

  Планините заемат около една четвърт от повърхността на планетата и са дом на почти 10% от населението на Земята.
От древни времена хората са вярвали в свръхестествената сила на планините и са се прекланяли пред тях. Имената на българските планини също отразяват това страхопочитание. Цели 36 600 квадратни километра (33%) от територията на България е заета от планини.

Туристически комплекс "Андела" в местност Юндола

 Призоваваме всички, които обичат планината да обърнат внимание към проблемите на развитието на планинските райони, както и да се замислят за хората, които живеят в планината. Как се справят с трудните условията, дали имат нужда от нашата помощ и как замърсяването, което обществото произвежда в огромно количества, влияе на крехките планински екосистеми?
 В специална резолюция генералната асамблея на ООН призовава международното общество да организира мероприятия с цел по-добрата пропаганда на значението на развитието на планинските райони.
 Нашият призив е - обичайте планината, научете децата си да я обичат, уважават и ценят, пазете я чиста и я посещавайте по-често, за да не забравяте колко красива, но и колко е важна тя за всички нас!
                                          

Източници:
utro.bg
posredniknews.com
360mag.bg
dariknews.bg


За запитвания и резервации в Туристически комплекс "Андела":

e-mail:
tc-andela@andela-bg.com
yundola@andela-bg.com
тел: 0354 19 222
GSM: 0879 82-70-86

УниКредит Булбанк АД
BIC   UNCRBGSF
IBAN  BG28  UNCR  7630  1076  2494  62

Facebook на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Twitter на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Google+ на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Blog  на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар