петък, 16 март 2018 г.

Туриситчески маршрут: Юндола - Мангьов мочур - Старина

 В днешната статия в блога ни ще ви предложим една приятна двучасова разходка по маршрута Юндола - Мангьов мочур - Старина. Информация за маршрута, както и карта можете да видите и разгледате и на място, на площада с пазарчето в центъра на село Юндола.


Маркировка на маршрута: зелена
Обща продължителност: 2:00 часа
Интересни обекти по маршрута: Дендрариум към УОГС, Защитена местност “Рогачица”, туристически комплекс "Андела", туристически център “Старина”.


 Маршрутът започва от центъра на Юндола. В началото за кратко се движите по асфалтовия път в посока Белмекен. След около 500 метра се отбивате вдясно по маркираната пътека, водеща към Туристически комплекс “Андела”.

Туриситически комплекс "Андела"

 Преминавате през сградите на базата и продължавате в северна посока по широк горски път. След няколко минути достигате разклон, на който завивате в ляво. Вдясно от пътя се намира дендрариума на УОГС “Георги Аврамов”. Продължавате по пътя в западна посока, следвайки маркировката. Постепенно наклона се увеличава и след около 20 минути излизате на хубава поляна, оградена със стара гора. Това е местността “Мангов мочур”.


 Вдясно от поляната започва защитената местност “Рогачица”, която има за цел опазването на стари елови и смърчови гори. След “Мангов мочур” пътят навлиза в хубава смесена гора, изкачва се в западна посока и следи билото на Гешева планина. До “Старина” следвате само билния път, без да се отклонявате по отбивките вляво и вдясно. До крайната точка достигате за около 50 минути от “Мангов мочур”.


Източник:
http://velingrad-bg.com


За запитвания и резервации в Туристически комплекс "Андела":

e-mail:
tc-andela@andela-bg.com
yundola@andela-bg.com
тел: 0354 19 222
GSM: 0879 82-70-86

УниКредит Булбанк АД
BIC   UNCRBGSF
IBAN  BG28  UNCR  7630  1076  2494  62

Facebook на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Twitter на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Google+ на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Blog  на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар