четвъртък, 16 август 2018 г.

Летни ски от Юндола до Белмекен

 Лятното първенство по ски бягане с ролкови ски за купа „Велинград - Сивен” ще се проведе на 18 август 2018 г., събота. Организатори на лятната надпревара по традиция от 22 години са Община Велинград, Българска Федерация Ски, фирма Siven, високопланинският спортен комплекс „Белмекен“, както и „Биатлон и ски бягане - Славия 1913” и „Белмекен Мастърс”.




Очаква се и тази година интересът към състезанието да е голям, защото в него се включват известни имена от националните отбори по ски и биотлон на различни държави, чиито скиори провеждат лятна подготовка на Белмекен. За победа в Купа “Велинград-Сивен” се борят и най-силните български ски национали, така че конкуренцията е голяма и това прави надпреварата изключително интересна. За многобройната публика това е възможност не само да видят отблизо атракцията ски през лятото, а и да прекарат един ден сред красивата природа от Юндола през Куртово до Белмекен.



 Стартът за Купа “Велинград-Сивен” ще бъде даден в 10.00 часа в центъра на курорта Юндола. Мъжете ще пробягат 19 километра до Белмекен, а юношите старша възраст, девойки и жени -ще се състезават на дистанция 9 километра. За останалите възрастови категории - момичета, момчета, девойки и юноши младша възраст и девойки старша възраст плюс ветераните, които ще пробягат дистанцията от 5 километра, стартът ще бъде в местността Куртово.

 Тържественото награждаване на най-добрите ще се състои пред спортна база „Белмекен” в 12,30 часа.

Белмекен


 С това летните стартове на ски бегачите не се изчерпват. От 14 до 16 септември на Юндола ще се проведе Държавното лятно първенство, организирано от Българска Федерация Ски, а на 6-ти октомври Община Велинград и Спортен клуб “Атлас” ще са домакини на стартовете за Купа “Велинград темпо".

Източник:
velingrad.bg

За запитвания и резервации в Туристически комплекс "Андела":

e-mail:
tc-andela@andela-bg.com
yundola@andela-bg.com
тел: 0354 19 222
GSM: 0879 82-70-86

УниКредит Булбанк АД
BIC   UNCRBGSF
IBAN  BG28  UNCR  7630  1076  2494  62

Facebook на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Twitter на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Google+ на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Blog  на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар