понеделник, 3 септември 2018 г.

Официално бе открита статуята символ на Велинград „Царица Родопа”

На 1-ви септември в 11 часа на кръговото кръстовище на входа на град Велинград, кметът д-р Костадин Коев и заместник-кметът Светла Томова, прерязаха лентата на  статуята символ на Велинград - „Царица Родопа”.


"Царица Родопа"

         Сферата, на която е стъпила и балансира „Царица Родопа” символизира колелото на живота и променливостта на времето. Съда с вода, който държи в ръцете си е символа и богатството на Велинград - лековитата минерална вода. Движението на  тялото и ръцете й  приветства гостите на града. Трите Арки символизират връзката и обединението на трите села Чепино, Лъджене и Каменица в общ град - Велинград.



      Тази прекрасна скулптурна композиция е дело на Любомир Добрев, арх. Рейнов и Нина Папазова и фирма „ ГД Джиро-17” с управител  инж. Петринка Драганова.



      Официалното откриване  започна със приветствено слово от кмета, в което той каза: „Откривайки днес това произведение на изкуството показваме, че Велинград не е спрял във времето, Велинград е жив и продължава да се развива. Велинград се преобразява!”



     Участие в програмата взеха емблематичните за града Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” с ръководители Велислав Стоянов и Биляна Масларова. Слънчевата Александра Туджарова рецитира  прекрасно стихотворение за Велинград. Под звуците на „Многа я лета” символично в небето излетяха 70 гълъба.



       Традиционно с хляб, сол и мед бяха посрещнати и официалните гости, които уважиха събитието: Негово превъзходителство, посланика на Кувейт - Якуб Ал Атики, народни представители, зам. кметовете на община Велинград - Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, кметове на общини, председателят на ОБС Велинград - Али Мареков, общински съветници, представители на туристическия бранш от Балканите и България, директори на общински предприятия.



За запитвания и резервации в Туристически комплекс "Андела":

e-mail:
tc-andela@andela-bg.com
yundola@andela-bg.com
тел: 0354 19 222
GSM: 0879 82-70-86

УниКредит Булбанк АД
BIC   UNCRBGSF
IBAN  BG28  UNCR  7630  1076  2494  62

Facebook на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Twitter на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Google+ на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Blog  на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.



Няма коментари:

Публикуване на коментар