четвъртък, 25 октомври 2018 г.

Вело маршрут Юндола - Локвата - Велинград - само за професионалисти



Ниво на трудност: труден

Дължина: 14 км.

Терен: смесен

Маркировка: червен триъгълник

 Подхода към началото на маршрута е откъм курорта Юндола, докъдето може да се отиде с велосипед или моторизиран транспорт. Там се намира и Туристически комплекс Андела. Началото на маршрута е на около два километра северозападно от Юндола при отбивка от тесния асфалтов път от Юндола до Торишката.



Отначало се кара по горски път към м. Локвата, преминаващ през широка поляна, която на места е заблатена, откъдето идва и името на местността. Следва кратко изкачване, което ви отвежда до малка поляна в западното подножие на вр. Черновец (Арапчал). За ориентир служеше изоставен дървен заслон, но вече има чисто нов такъв.


 От тук започва и същинското спускане. В началото се кара по добре очертана пътека, която с лек наклон се спуска по склоновете на Черновец в източна посока. Постепенно наклона се увеличава, пътека става по-изровена и се спуска до седловината Самара. Тук трябва да се проследи внимателно продължението на пътеката, без да поемате по горския път вляво от разклона. Следва кратко изкачване и ново продължително спускане през млада гора в района на Славееви скали. В един момент пътеката ви отвежда до електропровод в местността Булин чаир – тук има малък заслон с камина. Маршрутът продължава южно от заслона, като в началото се движите между дърветата, ориентирайки се по маркировката, докато достигнете до ясно очертана пътека. Следва стръмно спускане, което ви отвежда до долината на р. Луковица, където в ляво през "Баба и Дядо" достигате до Велинград.



За запитвания и резервации в Туристически комплекс "Андела":

e-mail:
tc-andela@andela-bg.com
yundola@andela-bg.com
тел: 0354 19 222
GSM: 0879 827 086

УниКредит Булбанк АД
BIC   UNCRBGSF
IBAN  BG28  UNCR  7630  1076  2494  62

Facebook на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Twitter на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Google+ на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.

Blog  на Туристически комплекс "Андела" разгледайте тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар